Ulei de Neem beneficii

ulei de neem beneficiiBeneficiile uleiului de Neem sunt multiple si variate. Utilizarea Neem-ului poate influenta in mod pozitiv atat sanatatea noastra cat si a mediului inconjurator.

Ulei de Neem beneficii impresionante

Pentru inceput trebuie sa mentionam ca arborele de Neem poate vindeca orice boala, poate stopa extinderea desertului precum si cresterea incalzirii globale.

Credeti ca e o gluma? Ei bine nu. Poate doar o exagerare dar daca veti citi in continuare veti vedea ca nu suntem departe de adevar. Beneficiile Neem-ului sunt multe si variate, chiar daca nu toate sunt foarte evidente.

Pentru inceput le vom expune pe cele care ne sar imediat in ochi:

Neem – Beneficii pentru sanatate

Si acest ulei de Neem si frunzele de Neem sunt ingrediente cu efecte extraordinare asupra ingrijirii pielii. Printre acestea putem enumera:

  • Neem ajuta la hidratarea pielii
  • elimina mancarimile, roseata si iritatiile pielii
  • imbunatateste starea generala de sanatate a pielii, imunitatea organismului, combate infectiile bacteriene precum acneea, scade febra si trateaza ulcerul.

Marele avantaj al Neem-ului este ca acesta nu dezvolta rezistenta la bacterii. Antibioticele sunt pescrise in zilele noastre pentru aproape orice afectiune chiar daca acesta nu este acoperita de spectrul acestui medicament. Din acest motiv, in timp, efectul antibioticelor scade, si rolul lor de arme impotriva bacteriilor se diminueaza pe an ce trece. Neem-ul este o alternativa interesanta, avand in vedere ca efectul lui nu se scade prin utilizare frecventa.

Acestea fiind spuse, cele mai mari beneficii aduse de utilizarea Neem-ului sunt generate de posibilitatea de a evita utilizarea chimicalelor periculoase din medicamente atunci cand doriti sa scapati de afectiuni precum:

  • psoriazis
  • eczeme
  • scabie
  • paduchi, etc.

Nu cred ca este cineva care sa isi doreasca sa se scufunde in insecticide sau sa umple de corticosteroizi la nesfarsit. Neem-ul face acelasi lucru si de multe ori mult mai eficient.

Utilizand ulei de Neem pentru par, veti dobandi un par stralucitor si sanatos, fara ca acesta sa mai aiba acel aspect de par ars si uscat. Prin utilizarea frecventa a acestui produs, parul se va albi mai greu si caderea lui va fi incetinita.

Uleiul de Neem are efecte fantastice si asupra unghiilor. Veti scapa definitiv de unghiile fragile care se rup usor precum si de infectiile micotice ale unghiilor.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizarii acestui ulei de Neem precum si a frunzelor de Neem consta in faptul ca imbunatateste starea generala de sanatate, aspectul exterior al pielii si corpului, precum si cresterea imunitatii organismului. Acestea fiind mentionate, fie ca utilizati acest ulei pentru a combate anumite probleme ale pielii, fie ca doriti doar prevenirea aparitiilor anumitor afectiuni, utilizarea uleiului de Neem nu poate fi decat un lucru extraordinar.

Lasă un comentariu